Stranačke aktivnosti     | 16.02.2021. 16:29 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 16. veljače 2021. god.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Održana Međuparlamentarna online konferencije povjerenstava koje se bave poslovima europskih integracija

Danas je održana Međuparlamentarna online konferencije čelnika parlamentarnih povjerenstava koja se bave europskim integracijama.

U radu Konferencije, uz ostale  sudjelovali su i Nikola Lovrinović, predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne Skupštine BiH, Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Povjerenstva za europske integracije Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i Mladen Bošković, zamjenik predsjednika Povjerenstva za europske integracije Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Na početku Konferencije sudionike je pozdravio Christian Buchmann, predsjednik Saveznog vijeća Parlamenta Austrije i predsjedatelj Komisije za EU te Reinhold Lopatka, predsjedatelj Stalne potkomisije za poslove EU Nacionalnog vijeća Parlamenta Austrije.

Na Konferenciji se raspravljalo o ulozi parlamenata u BiH u procesu europskih integracija s naglaskom na trenutačno stanje i Izvještaj o napretku BiH za 2020. godinu te  ispunjavanju 14 prioriteta.

Bilo je govora i o Planu prioriteta za parlamente u BiH čije ispunjavanje će pridonijeti ubrzanju procesa europskih integracija , a sudionici su se dotakli i uloge Povjerenstava za europske integracije u njegovoj provedbi. Konferencija je organizirana u sklopu Twinning projekta podrške i jačanja kapaciteta parlamenata u BiH kojeg provode Parlamenti Mađarske, Austrije i Hrvatske. Cilj je projekta pripremiti parlamente u BiH kako bi što kvalitetnije odgovorili na izazove koji stoje našoj zemlji na putu ka članstvu u Europskoj uniji. Današnja konferencija simbolično održana je na petu godišnjicu predaje Zahtjeva za članstvo BiH u EU.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije