Regija     | 16.02.2021. 22:26 |

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH pozdravilo izbor gradonačelnika Mostara

FENA Saopćenje

ZAGREB, 16. veljače (FENA) - Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske pozdravilo je uspješno okončanje izbora i konstituiranje institucija u Mostaru koje je dovršeno izborom za gradonačelnika Mostara i prethodno uspostavom gradskog vijeća.

-Također pozdravljamo i činjenicu da je proces okončan u demokratskom ozračju i sukladno sadržaju Statuta Grada Mostara. Građani Mostara nakon 12 godina imali su priliku birati svoje predstavnike u gradskoj vlasti. Uz građane Mostara i međunarodna zajednica je dugo očekivala taj trenutak i pridavala mu iznimnu važnost. Čestitamo novom gradonačelniku dr. Mariju Kordiću - Mostar je grad od izuzetnog značaja te vjerujemo kako će još snažnije krenuti putem željenog prosperiteta, priopćeno je iz Ministarstva.

Također je pozdravljena i činjenica kako se uspješnom provedbom ovih lokalnih izbora ispunjava dio postignutog političkog Sporazuma predsjednika HNS-a Dragana Čovića i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, dogovorenog pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice 17. lipnja 2020. u Mostaru.

-Ohrabreni ovim uspjehom nadamo se, i podupiremo, provedbu i drugog dijela tog sporazuma, onog o reformi krovnog izbornog zakona, a koji je dogovoren i potpisan istog dana u Mostaru, također u nazočnosti predstavnika međunarodne zajednice. Nema sumnje kako bi provedba i tog sporazuma dovela do stabilizacije političkih i društvenih odnosa u BiH, pospješila njezinu funkcionalnost te ubrzala njezin put prema Europskoj uniji i NATO-u, navodi se u priopćenju.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!