Najave     | 17.02.2021. 09:28 |

Javno predavanje 'Efekti socijalne izolacije na mentalno zdravlje'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. veljače (FENA) - Magistrica psihologije Sandra Stojić održat će javno predavanje na temu "Efekti socijalne izolacije na mentalno zdravlje" u četvrtak, 18. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 18 sati, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavna podružnica Mostar.

U sklopu predavanja razmotrit će se kako se što bolje adaptirati na promjene u svakodnevnom životu izazvane pandemijom covida-19, a primarni fokus bit će na negativnom utjecaju socijalne izolacije na mentalno zdravlje, odnosno, o slijedu promjena na neurobiološkoj razini.

Osvrt će biti učinjen i na aspekte funkcioniranja u novonastalim životnim uvjetima, poput neregularnosti cirkadijurnog ritma. Saznat ćemo što se to sve događa na endokrinološkom planu kada poremetimo obrazac aktivnosti, odnosno spavanja i kakve to posljedične implikacije ima na psihološku dobrobit čovjeka te najvažnije, kako navedeno i korigirati, priopćio je HKD Napredak.

Sandra Stojić, magistrica psihologije, studentica poslijediplomskog Studija kognitivne neuroznanosti na Eotvos Lorand Sveučilištu u Budimpešti, asistentica je na Studiju psihologije Filozofskog fakulteta u Mostaru i voditeljica mentorskog programa "Stariji brat, starija sestra" u Čapljini.

Dobitnica je Dekanove nagrade Filozofskog fakulteta u Mostaru (akademska 2012./2013.), Rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru (2013./2014.), stipendije mađarske vlade za doktorske studije "Hungaricum Stipendium Scholarship", ECNP nagrade za mlade znanstvenike (Imperial College u Londonu, 2017./2018.) te "DAAD" stipendije za istraživački rad pri Sveučilišnoj bolnici Tübingen, u laboratoriju "Innovative Neuroimaging" (2019./2020.).

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana