Bosna i Hercegovina     | 17.02.2021. 13:57 |

Kolegij Skupštine TK zakazao redovnu i svečanu sjednicu

FENA Saopćenje

TUZLA, 17. februara (FENA) - Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona zakazao je sjednicu tog kantonalnog zakonodavnog tijela za 25. februar, kao i svečanu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Skupština Tuzlanskog kantona razmatrat će Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi s pandemijom koronavirusa, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o šumama te Strategiju prema mladim Tuzlanskog kantona 2020. - 2024. godine.

Kako je najavljeno, pred poslanicima će se naći i Izvještaj o razvoju s Izvještajem o implementaciji Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za 2019. godinu te Izvještaj o finansijskoj reviziji Ministarstva finansija Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.

Najavljeno je razmatranje i nekoliko informacija koje se tiču poslovanja privrednih društava iz oblasti industrije, energetike i rudarstva, zatim stanja u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg odgoja i obrazovanja kao i stanja u malim i srednjim preduzećima.

Svečana sjednica Skupštine Tuzlanskoga kantona povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će održana u ponedjeljak, 1. marta, a prije održavanja sjednice delegacija Skupštine Tuzlanskog kantona položit će cvijeće na spomen obilježja na šetalištu Slana banja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo