Bosna i Hercegovina     | 17.02.2021. 14:28 |

'Hoću, mogu, moram!' Tehvide Dacić, životno iskustvo recept da pobijedi traumu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - U izdanju Bosanske medijske grupe (BMG) iz štampe je izašla knjiga 'Hoću, mogu, moram!', autorice Tehvide Dacić.

U toj knjizi Dacić dijeli svoja iskustva i nudi mogućnost čitaocu da traga za svojim putevima uspjeha. Iako je svaki život poseban, originalan i neponovljiv, ta knjiga daje neke univerzalne recepte kako se nositi s teškim vremenima rata, bolesti, neimaštine...

- Knjiga je svojevrsno svjedočanstvo o trnovitom putu kojim je, unatoč preprekama koje su stajale pred njom, do uspjeha došla Tehvida Dacić - kćerka, majka, supruga, autorica i trenerica. Pokazujući snagu volje, znanja i želje autorica naglašava kako je, nakon mnogo godina patnje i strahova, sakupila "dovoljno snage i hrabrosti da se dobrovoljno, u samom procesu pisanja knjige, suočim sa svime što sam proživjela" - navodi se.

Izvrsno je to iskustvo za sve koji su se, kako se ističe, suočili s traumom i pokušajima savladavanja traume. Autorica tom knjigom poručuje da se trud i rad na sebi isplati, donosi rezultat u pobjeđivanju traume.

- Sad mogu konstatirati, pobjednica sam. Željela sam da se svoje prošlosti sjećam, s radošću i snagom. Ne da zauvijek živim zarobljena u prošlosti. U tome sam uspjela, knjiga mi je pomogla da živim u sadašnjosti. Živite i vi u sadašnjosti. U životu, svakom danu i svakom trenutku, budite najbolja verzija sebe - poručila je autorica.

Koristeći se znanjima koja je stekla u svijetu, autorica Tehvida Dacić u Sjedinjenim Američkim Državama organizira kurseve i škole nutricionizma, zdravih stilova življenja i traganja za slobodom.

- Ta znanja, na zanimljiv i pristupačan način, donosi i u toj knjizi. Knjiga 'Hoću, mogu, moram!' uči kako prepoznati i pobijediti vlastitu traumu - ističe se.

Tehvida Dacić je rođena 1967. godine u Čapljini, Živi i radi u Washingtonu. Izdanje knjige 'Hoću, mogu, moram!' na engleskom jeziku očekuje se uskoro, na američkom tržištu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo