Servisne informacije     | 17.02.2021. 13:54 |

U većem dijelu BiH sutra sunčano uz malu naoblaku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine sutra će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske oblačnosti. Vjetar slab, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu BiH do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stepeni.

U Sarajevu će više oblačnosti biti prijepodne. U drugoj polovini dana sunčno. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -2, a najviša dnevna oko 8 stepeni. 

Jače naoblačenje danas  sa zapada postepeno prelazi preko Bosne i Hercegovine i od sredine dana prema večernjim satima  u nizinama će usloviti kišu, a na planinama snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -2, Drvar 2, Ivan-sedlo 3, Grude i Livno 4, Sanski Most 5, Mostar, Neum, Prijedor i Trebinje 6, Sokolac 7, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Tuzla 8, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Zenica 9, Banja Luka i Srebrenica 10 i Zvornik 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom