Bosna i Hercegovina     | 17.02.2021. 15:52 |

Turski konzul posjetio Brčko

FENA Saopćenje

BRČKO, 17. veljače (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić, dogradonačelnik Anto Domić i glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Željko Antić razgovarali su s generalnim konzulom Turske u Banjoj Luci Oğuzom Kılıçom o gospodarskoj suradnji i mogućnostima za ulaganje Turske u Brčko.

Konzul Kılıç istaknuo je da je formiranje turskog konzulata još uvijek u tijeku te da je stupio na dužnost u rujnu prošle godine, a sve s ciljem, kako je naglasio, dodatnog jačanja odnosa Turske i BiH, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Osim novoformiranog konzulata u Banjoj Luci Republika Turska ima otvoreno veleposlanstvo u Sarajevu i konzulat u Mostaru.

Konzul je izrazio spremnost za pomoć u ostvarivanju kontakata između turskih ulagača i Brčko distrikta BiH s ciljem stvaranja prilika za ulaganja na ovim prostorima kao i novih polja suradnje.

Čelnici brčanske izvršne vlasti predstavili su konzulu prednosti Brčko distrikta BiH koje se ogledaju u povoljnom geografskom položaju, nadležnosti nad zakonodavnom i izvršnom vlasti, stabilnom financijskom sustavu i nizu zakonskih olakšica koje Brčko distrikt BiH nudi gospodarstvenicima u odnosu na entitete, navodi se u priopćenju.

Razgovarajući o budućim projektima koji će stvoriti dodatne konkurentske prednosti Brčko distrikta BiH, spomenuti su izgradnja autoceste Sarajevo – Tuzla – Brčko – Bijeljina – Beograd kao i revitalizacija Luke Brčko u što je Distrikt uložio 10 milijuna eura.

S obzirom na to da je Brčko distrikta BiH grad pobratim s gradom Samsunom u Republici Turskoj razgovarano je i na temu intenziviranja suradnje dvaju gradova.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom