FENA biznis     | 17.02.2021. 16:13 |

Pobjednici 4. emisije treće sezone SBF Start-up Challenge

FENA Saopćenje

UNA TOYS iz Cazina proizvodit će didaktičke igračke od drveta

Senad Kapić, inžinjer drvne industrije i njegova supruga Enesa Rekić-Kapić, profesorica u osnovnoj školi, sa idejom za proizvodnju drvenih i ekološki prihvatljivih igračaka pobjedili su u 4. emisije 3. sezone takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challenge. Ovaj kreativni bračni par sa adresom u Cazinu već je osmislio i naziv kompanije -  UNA TOYS. Nakon pobjede u takmičenju koje već treću godinu zaredom organizira BBI banka i Hayat televizija u saradnji sa partnerima, planiraju uspostavljanje nesting proizvodnje, odnosno unapređenje iz ručne u CNC proizvodnju. Potom ih očekuje analiza proizvoda i plasman na domaće i inostrano tržište.

„Na početku, ideja je bila da radimo razne unikatne proizvode od drveta, između ostalog, i drvene igračke. Kasnije, bazirali smo se samo na edukativne, ekološki prihvatljive didaktičke igračke. Kao roditelji malog dječaka prepoznali smo problem sumnjivog porijekla i materijala drugih igračaka. Sa našim proizvodima -didaktičkim igračkama, djeca će se bezbijedno igrati, kroz igru učiti, razvijati maštu i kreativnost“, kaže Senad. Pobjeda na takmičenju dala im je dodatni podsticaj za daljnji rad i unapređenje proizvodnje.

„Mladim kreativnim ljudima želimo poručiti da se ne plaše izazova i prepreka na koje će nailaziti. Budite uporni u ostvarivanju svojih ideja. Iskoristite priliku koju nudi takmičenje kao što je SBF Start-up Challenge, prijavite i pokrenite vlastite biznise. Zasadite sadnicu biznisa za sebe i za buduće generacije“, govore Kapići.

Za pobjednike takmičenja BBI banka i partneri obezbjedili su nagradni fond u iznosu većem od 200 hiljada KM.

Cijelu emisiju pogledajte na linku ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=-ESG1aCoE58&feature=emb_logo

 

Kontakt informacije:          
Bosna Bank International d.d.
Trg djece Sarajeva bb 
71000 Sarajevo | Bosnia and Herzegovina
Tel: 033 275 221  
E-mail: alma.redzepagic@bbi.ba 
www.bbi.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo