Bosna i Hercegovina     | 17.02.2021. 17:06 |

Mašović i Andrzejczak o mogućnostima poboljšanja saradnje oružanih snaga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović danas je primio u posjetu načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Poljske generala Rajmunda Andrzejczaka s kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji oružanih snaga dviju prijateljskih zemalja, kao i mogućnostima za njeno poboljšanje i unapređenje u budućnosti.

General Mašović je zahvalio na uspješnoj saradnji i podršci koju Poljska pruža Bosni i Hercegovini na njenom putu ka euroatlantskim integracijama, te naglasio značajan doprinos poljskog vojnog kontigenta koji je angažovan u sastavu snaga EUFOR-ove operacije Althea u BiH.

General Andrzejczak je zahvalio generalu Mašoviću i njegovim saradnicima na dosadašnjoj  saradnji, te istakao značaj postignutih rezultata u procesu reforme odbrane i ostvareni napredak u izgradnji i jačanju OS BiH na putu Bosne i Hercegovine ka EU i NATO-u. Posebno je istakao uspješno učešće u operacijama podrške miru i naglasio predanost i angažovanje OSBiH na pružanju pomoći civilnom stanovništvu za vrijeme pandemije COVID-19.

Konstatovano je da je saradnja oružanih snaga dviju zemalja uspješna, ali da je potrebno pronalaziti nova rješenja i modelitete za njeno dalje razvijanje i unapređenje. 

Osim generala Andrzejczaka u delegaciji Republike Poljske bili su i ambasador Poljske u BiH Jarosław Lindenberg, operativni komandant OS Poljske generalpukovnik Tomasz Piotrowski, vojni ataše u BiH brigadir Zbigniew Tomalak, te načelnik sekretarijata NGŠ Poljske brigadir Cezary Kiszkowiak, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije