Najave     | 18.02.2021. 07:50 |

Danas obilježavanje godišnjice formiranja 105. motorizirane brigade Armije RBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Svečana sjednica Općinskog vijeća (OV) Centar, povodom 28. godišnjice formiranja 105. motorizirane brigade (mtbr.) Armije RBiH, bit će održana danas.

Ova slavna brigada, čije je sjedište bilo na području sarajevske općine Centar, osnovana je 18. februara ratne 1993. godine.

Na svečanoj sjednici OV Centar će, uz prigodan kulturno-umjetnički program, biti predstavljen ratni put 105. motorizirane brigade.

Jutros će predstavnici Općine i boračkih udruženja položiti cvijeće na šehidskom mezarju "Kovači", te na mezaru prvog predsjednika i vrhovnog komandanta Armije RBiH Alije Izetbegovića.

Prema protokolu, delegacije će obići i centralni spomenik "Stadion", groblja Sveti Marko, Sveti Josip i Lav, Spomen-obilježje „Vječna vatra“, Blekin potok-Aleja breza, kao i Spomen-obilježje maloljetnim borcima.

Obilježavanje godišnjice 105. motorizirane brigade Armije RBiH će biti održano u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, a budući da je ograničen broj prisutnih koji će prisustvovati događajima, sve aktivnosti će se emitirati online. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta