Stranačke aktivnosti     | 18.02.2021. 11:14 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Organizacija Žene SDA u potpunosti podržava načela demokratije i ljudskih prava, uključujući i slobodu govora i javnog artikulisanja različitih političkih stavova. U isto vrijeme podsjećamo da uz slobodu ide i odgovornost,  pa tako i odgovornost  za izgovorenu riječ u  javnom prostoru.

Zalažemo se za „higijenu“  javnog prostora  i posebno javnog govora,  te se kategorično protivimo i osuđujemo svaki oblik govora mržnje i ataka na integritet ljudske osobe  kao takve. U našem javnom prostoru svakodnevno svjedočimo takvim atacima čije su žrtve nerijetko žene.

Takvi potpuno neutemeljeni medijski linčevi  koji dolaze od pojednih medija, ali na žalost, i političara, samo dodatno destruiraju naše društvo i demotiviraju sposobne i osobe s integritetom, posebno žene, u njihovom nastojanju da svojim angažmanom doprinesu napretku društva.

Najeklatantniji primjer takvih spinovanih  i orkestriranih ataka su kontinuirani napadi  na profesoricu  Sebiju Izetbegović, vrlo često motivirani činjenicom da je žena.

Biti javno angažirana žena u našem društvu je samo po sebi teret. Tim prije ako ste uspješna žena i supruga  lidera jedne velike stranke. Tada vam uspjeh i sposobnost  ne mogu oprostiti kočničari progresa i medijska stihija u trci za bombastičnim naslovima,  kao ni  nadobudni političari u svome populističkom  pohodu na koji glas više.

Osuđujemo svaku vrstu takvih medijskih i političkih kampanja, a zalažemo se za argumentiranu i na činjenicama utemeljenu konstruktivnu kritiku.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana