Bosna i Hercegovina     | 18.02.2021. 16:02 |

Tegeltija i Koč o izgradnji autoputa, unapređenju odnosa i posjeti Dodika Ankari

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koča.

Sagovornici su konstatirali da su odnosi BiH i Turske dobri i prijateljski i da postoji obostrani interes za kontinuirani razvoj saradnje u svim oblastima.

Predsjedavajući Tegeltija je istakao da BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Republikom Turskom. Ukazao je na značaj aktivnosti Turske na finansiranju autoputa Beograd - Sarajevo. Ocijenjeno je da postoji prostor za daljnje unapređenje saradnje, prvenstveno u oblastima poljoprivrede, transporta i infrastrukture. Predsjedavajući Tegeltija je potencirao mogućnosti investiranja u sektore infrastrukture, poljoprivrede, energetike, turizma,  kao i obrazovanja, zdravstva i prehrambene industrije u BiH.

Sagovornici su tokom sastanka razgovarali i o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika Republici Turskoj sredinom marta, tokom koje će biti potpisano nekoliko sporazuma između dvije zemlje. 

Tegeltija je zahvalio ambasadoru Koču na diplomatskom angažmanu u Bosni i Hercegovini i njegovom ličnom doprinosu u jačanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'