Ekonomija     | 18.02.2021. 16:31 |

Poljo i direktor danske Privredne komore o organizaciji poslovnog foruma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. februara (FENA) - Ambasador Bosne i Hercegovine u Danskoj Emir Poljo i direktor najveće danske Privredne komore - Konfederacija danske industrije (Dansk industri) Jens Holst-Nielsen razgovarali su o uspostavljanju saradnje između Ambasade i te prestižne danske privredne institucije, koja u registru ima više od 18.000 privrednih društava.

U svjetlu unapređenja ekonomske saradnje, a s ciljem porasta vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Danske, dogovoreno je da u narednom periodu bude organizovan poslovni forum čiji bi domaćin bila Konfederacija danske industrije.

Forum bi primarno predstavio ekonomske potencijale Bosne i Hercegovine danskim investitorima i omogućio ''B2B'' susrete kompanija iz oblasti tehnologije, energetike i poljoprivrede.

Ambasada BiH u Kopenhagenu i Konfederacija danske industrije će, u cilju što uspješnije organizacije tog događaja, nastaviti razgovore o formi i tehničkim detaljima foruma predstavnika privrednih subjekata dviju zemalja, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom