Bosna i Hercegovina     | 19.02.2021. 12:20 |

Stojić: Bez mentalnog zdravlja nema ni cjelokupnog zdravlja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. prosinca (FENA) - Magistrica psihologije i doktorantica na Studiju kognitivne neuroznanosti na Eotvos Lorand Sveučilištu u Budimpešti Sandra Stojić održala je u četvrtak u Mostaru predavanje o efektima socijalne izolacije na mentalno zdravlje, istaknuvši tom prigodom kako bez mentalnog zdravlja nema ni cjelokupnog zdravlja.

"Mentalno zdravlja često zanemarimo i imamo tendenciju fokusirati se na fizičko, odnosno tjelesno zdravlje, a bez mentalnog blagostanja ne možemo imati optimalno funkcioniranje", istaknula je Stojić, asistentica na Studiju psihologije Sveučilišta u Mostaru i članica Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak Glavna podružnica Mostar.

Dodala je kako će pandemijsko zaključavanje sigurno ostaviti trag, posebice na djecu, koja su zakinuta za druženja s vršnjacima koja su im važna, ili na starije osobe koje možda posljednje dane života provode usamljeni u staračkim domovima.

Nakon izlaganja sudionici javnog predavanja postavljali su pitanja, a kroz raspravu moglo se čuti i da bi bilo dobro da se u brojnim stožerima, kao i u javnosti trebaju nakon godinu dana pandemije biti zastupljena i više se čuti stručna mišljenja psihologa.

Pozdravne riječi uputio je dopredsjednik HKD-a Napredak Miroslav Landeka, koji je kazao kako je Društvo iniciralo ovo predavanja upravo zbog aktualnosti teme te da će kroz svoje aktivnosti Napredak organizairati još tribina na ovu i slične teme.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo