Bosna i Hercegovina     | 20.02.2021. 13:21 |

Šefik Džaferović proglašen počasnim građaninom općine Bužim

FENA Muhamed Sadiković

BUŽIM, 20. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je u okviru obilježavanja manifestacije "Dan općine Bužim" proglašen počasnim građaninom ove općine na sjeverozapadu države.

Načelnika Općine Bužim Mersudin Nanić izrazio je zadovoljstvo što su ugostili predstavnike državnog i federalnog političkog vrha, te zajedno s njima promovirali ogroman razvojni potencijal općine, ali i još jednom podsjetili na hrabrost i doprinos građana Bužima u najtežim vremenima za nas.

- Gospodin Džaferović je dokazani prijatelj Bužima, koji nas je nebrojeno puta do sada podržao. Pomogao je realizaciju možda i najvećeg infrastrukturnog projekta u posljednjih nekoliko godina, odnosno izgradnju Trga "Alije Izetbegovića", kao i nekolicine ostalih izuzetno važnih projekata za nas - izjavio je načelnik Nanić.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović presijecanjem vrpce na svečani način ozvaničio je završetak izgradnje Trga "Alije Izetbegovića", dok je titulu počasnog građanina Bužima okarakterizirao privilegijom i obavezom.

- Izuzetno sam zahvalan i ponosan, jer svima nam je dobro poznato herojstvo i doprinos građana Bužima u odbrani Bosne i Hercegovine. Ovaj kraj je toliko toga učinio i dao za našu zemlju, da za mene nikada nije ni bila upitna ruka prijateljstva, podrške, saradnje i pomoći. Uvijek se s posebnom pažnjom i poštovanjem odnosimo prema ovoj herojskoj općini, ali i cijelom Unsko-sanskom kantonu - kazao je Džaferović.

Naglasio je i važnost maksimalnog zajedničkog angažmana na rješavanju svih trenutnih problema u ovom dijelu BiH, s akcentom na globalni problem migracijskog procesa.

Manifestacija "20. februar - Dan općine Bužim" osim otvaranjem Trga "Alije Izetbegovića", obilježena je i obilaskom Turbeta generala Izeta Nanića i poginulih boraca - šehida 505. Viteške brigade, Muzeja 505. Viteške brigade, te svečanom akademijom i sjednicom Općinskog vijeća Bužim.

Programu obilježavanja manifestacije prisustvovala je i delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena premijerom Fadilom Novalićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem te ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom