Bosna i Hercegovina     | 21.02.2021. 21:03 |

CIKBiH: Odziv u Doboju 55, u Srebrenici 42 posto

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. februara (FENA) - Biračka mjesta na ponovljenim izborima u Srebrenici i Doboju su zatvarena večeras u 19:00 sati, osim tri biračka mjesta u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena iza 19:00 sati, odnosno zadnje biračko mjesto je zatvoreno u 19:40 sati, saopćila je Centralna izborna komisija BiH.

 Danas su održani ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboj i Skupštinu Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnika Općine Srebrenica i Skupštinu općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta (26 redovnih biračkih mjesta i 2 biračka mjesta za glasanje birača u odsustvu u Gradačcu i Živinicama).

 Odziv birača na ponovnim izborima u Doboju je  55,43 posto, a u  Srebrenici 42,87 %. Navedeni odziv odnosi se na 26 redovnih biračkih mjesta u Srebrenici i 89 biračkih mjesta u Doboju. Kompletan odziv za cijele izborne jedinice Doboj i Srebrenica će biti naknadno objavljen.

 Centralna izborna komisija BiH će prve preliminarne nekompletne rezultate sa redovnih biračkih mjesta sa izbora u Doboju i Srebrenici, održanih 15.11.2020. godine i ponovljenih danas, saopćiti na pres-konferenciji večeras u ponoć.

Izbore u Srebrenici bojkotovala je koalicija probosanskih stranaka Moja lista Srebrenica.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta