Sport     | 22.02.2021. 10:07 |

Natjecanje u Livnu okupilo osobe s invaliditetom iz više općina

FENA Internet

LIVNO, 22. veljače (FENA) - U organizaciji "Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije" u Livnu je održano natjecanje u spretnosti vožnje automobilom za osobe s invaliditetom "Susret 2020" koje je okupilo sudionike iz više općina i gradova.

Riječ je o projektu koji spomenuta udruga realizira uz potporu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Uime gradonačelnika Livna otvaranju natjecanja nazočila je predstojnica Ureda gradonačelnika Silvija Brčić koja je tom prigodom pozdravila sve natjecatelje i poželjela im uspješan dan.

"Grad Livno je uvijek imao dobru suradnju s našom livanjskom udrugom i prepoznavao ovakve i slične projekte i adekvatno ih podržavao. Tako će biti i u budućnosti. Danas živimo u vremenu nekog novog prilagođavanja. Vi, sudionici današnjeg događaja se zapravo cijeli život na neki način prilagođavate. I ukoliko budemo toga svjesni i pomagali jedni drugima, onda će svima bilo koja prilagodba biti jednostavnija i lakša", kazala je Brčić u obraćanju natjecateljima.

Predsjednica Udruge paraplegičara Hercegbosanske županije Šemsija Đeladini  zahvalila je Gradu Livnu na podršci.

"To je jedna naša potpora koja nam daje vjetar u leđa, znači da treba raditi na tome i da trebamo poboljšati situaciju koliko se može za osobe s invaliditetom", kazala je Đeladini.

Cilj projekta u spretnosti vožnje automobilom je aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom ne samo u sportu nego i u drugim aktivnostima, budući da, kako je navedeno, one općenito imaju malo prilika za interakciju i ispunjenje slobodnog vremena.

Na natjecanju u Livnu, pored domaćina iz Livna, Glamoča i Tomislavgrada, sudjelovali su i natjecatelji iz Mostara, Jablanice, Donjeg Vakufa, Novog Travnika, Zavidovića, Žepča, Velike Kladuše i Cazina, naovode iz Grada Livna.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo