Bosna i Hercegovina     | 22.02.2021. 14:53 |

Mandić, Hlavsová i Zelingerová razgovarali o saradnji na području ekologije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Ambasadorica Republike Češke u BiH Ivana Hlavsová i konzulka Jana Zelingerová posjetile su Općinu Centar gdje su s načelnikom Srđanom Mandićem razgovarale o saradnji na području ekologije i zaštite životne sredine.

- Ambasada Republike Češke ostvaruje dobru saradnju sa institucijama u Bosni i Hercegovini, zbog čega vjerujem da ćemo i sa Općinom Centar realizovati projekte u interesu građana jer naše dvije države imaju i historijske veze - naglasila je ambasadorica Hlavsová.

Češka Republika u Bosni i Hercegovini trenutno implementira razvojni projekat vrijedan četiri miliona maraka. Tri miliona KM će biti realizovano putem KJKP "Rad" na izgradnji kapaciteta i recikliranja, a ostatak je planiran za manje projekte sa lokalnim zajednicama, saopćeno je iz Općine Centar.

- Uskoro će timovi naše lokalne zajednice i Ambasade održati sastanak na kojem će definisati daljnje korake i raditi na projektima. Češka Republika snažno podržava projekte i posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša. Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica je itekako zainteresovana za ekološke projekte, te ćemo stoga intenzivno raditi na njihovoj realizaciji, kazao je načelnik Mandić.   

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana