Bosna i Hercegovina     | 23.02.2021. 18:57 |

Ministar Osmanović i ambasadorica Toudic o realizaciji zajedničkih projekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. februara (FENA) - Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic, danas su razgovarali o mogućnostima organizacije zajedničkih aktivnosti po pitanju prekvalifikacije i školovanja za određena zanimanja boračke populacije, posebno jer je riječ o kategorijama koje se teško zapošljavaju.

Osmanović je ambasadoricu Toudic upoznao s radom resornog ministarstva i svakodnevnim aktivnostima koje poduzima s ciljem poboljšanja položaja boračke populacije.

- Ministarstvo veterana države Francuske i danas djeluje i ima značajnu funkciju u našoj vladi - poručila je ambasadorica Toudic, te naglasila važnost tog resora u svim vladama u kojima postoji.

Današnji sastanak je bio prilika i da se njegovi akteri prisjete i evociraju uspomene na saradnju sa Francuskim bataljonom koji je djelovao u redovima UNPROFOR-a za vrijeme odbrambeno oslobodilačkog rata u BiH 1992-1995 godine.

Ministar i ambasadorica su se složili da je današnji susret samo uvod u buduću realizaciju zajedničkih projekata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu