Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 10:37 |

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Počela je 19. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Održava se u hotelu 'Hills' na Ilidži budući da je kongresna sala dovoljno veliki prostor za održavanje neophodne fizičke distance među učesnicima. Sjednicu vodi dopredsjedavajući Doma Mladen Bošković.

Uz službene pozive, zastupnici su dobili obavijest da će sjednica proteći uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Prema najavljenom dnevnom redu, zastupnici će biti upoznati s informacijom o planu cijepljenja protiv COVID-19 u Federaciji BiH. Planirano je da prioritetne grupe za imunizaciju, kad vakcine budu nabavljene, budu medicinsko osoblje, štićenici i uposlenici staračkih domova te osobe starije životne dobi.

U najavljenom dnevnom redu ove sjednice su i nacrti više zakona - o advokaturi, o vještacima u Federaciji BiH, o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Nacrt Programa rada Predstavničkog doma za 2021. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Srednjoročni program održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove autocesta, brzih cesta i magistralnih cesta za period 2020. - 2023. godine također su u prijedlogu dnevnog reda.

Predloženi su i odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke (EIB) za realizaciju Projekta izgradnje dionica autoceste Medakovo - Poprikuše na Koridoru Vc te izvještaji o prošlogodišnjem poslovanju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, BH Gasa d.o.o Sarajevo i „Sarajevoputeva“ d.d. Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom