Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 11:59 |

Učenici pripremili slastice i donirali ih Udruzi 'Zajedno za naš grad' (VIDEO)

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 24.veljače (FENA) – Učenici Srednje ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole Mostar u srijedu su u toj školi u okviru projekta "Slatko zadovoljstvo" pripremili slastice i donirali ih Udruženju "Zajedno za naš grad".

Riječ je o projektu koji se realizira u okviru prakse Servisnog-učenja, a kojeg provodi Međunarodno udruženje "Interaktivne otvorene škole" iz Tuzle, u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije i Pedagoškim zavodom Mostar.

- Cilj projekta je da učenici usvojeno gradivo na satovima teoretske nastave primjenjuju u praktičnoj nastavi, a da od toga i lokalna zajednica ima korist. Došli smo na ideju da učenici pripreme kolače i da ih doniramo Udruženju "Zajedno za naš grad", koje će ih dalje proslijediti svojim korisnicima – kazala je koordinatorica projekta "Slatko zadovoljstvo" Amra Dedić.

Dodala je i kako je bilo veliko zadovoljstvo raditi s učenicima u protekla četiri tjedna.

Učenik Danin Gološ istaknuo je kako su pravili čupavce, šape, oraščiće, kuglof, muffine i druge kolače te da su svaki put pripremili po 70 porcija.

- Drago mi je što sam sudjelovao u ovom projektu, što sam mogao spojiti ugodno s korisnim i pomoći onima kojima je pomoć potrebna - kazao je učenik Nedim Fajić.

Ravnateljica Srednje ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole Mostar Sabina Ćosić naglasila je kako u školi imaju modernu kuhinju s restoranskim dijelom i da je to mnogo olakšalo obavljanje učeničke prakse.

- Naši učenici su sretni što u krugu škole mogu obavljati praksu. Takva praksa je puno ozbiljnija nego ona po restoranima i ovdje su učenici direktno uključeni u proces proizvodnje hrane – pojasnila je ravnateljica.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5469

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1ezAUEYVADi36YKcnOEd0BHy-hGvzmj81?usp=sharing

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'