Kultura     | 24.02.2021. 12:16 |

Predstavljanje knjige 'Zaleđeni uzdah' zatvara februarski program u BKC-a TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 24. februara (FENA) - Predstavljanje knjige poezije "Zaleđeni uzdah" profesorice Amre Mujezinović iz Živinica zatvorit će februarski program događaja u BKC-u Tuzlanskog kantona.

"Zaleđeni uzdah" je prva objavljena knjiga autorice Amre Mujezinović, koja piše poeziju i prozu, a djela su joj do sada objavljivana u književnim časopisima i na književnim portalima.

- Ovom knjigom autorica pokazuje da još postoji istinska ljudskost uprkos zlim vremenima, jer ona voli život, voli izazove koje joj svaki novi dan donosi, voli ljude i hrli im u susret. To je njen recept kako za život tako i za poeziju koju ispisuje. Ona o svijetu u kojem živimo govori sa lakoćom i refleksije svijeta koji nas okružuje ma kakv god da je on (i dobar i loš) i koga god da se dotiče (nje sama ili drugih) preoblikuje u uspjele pjesme - napisala je dr. Melida Travančić u recenziji knjige "Zaleđeni uzdah".

Amra Mujezinović (1985) je diplomant Odsjeka za bosanski jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli. Radila je u više škola na području TK, a trenutno je zaposlena u biblioteci JU Bosanski kulturni centar Živinice.

Knjigu je 2021. izdala IK "Lijepa riječ" Tuzla.

Predstavljanje će biti upriličeno u petak 26. februara u 18.00 sati u Plavoj Sali BKC TK u Tuzli, a putem video sadržaja o knjizi će govoriti recenzentice Melida Travančić i Anisa Pašić, glavni urednik knjige Šimo Ešić, bibliotekarka Jasmina Šabanović i organizatorica kulturno-zabavne djelatnosti JU BKC Živinice Amira Ahmetović. Poeziju će govoriti Elmir Krivalić i Emir Ibrahimović, akademski glumci, Emir Nišić, umjetnik i novinar Vedad Mujezinović.

Događaj je otvoren za posjetitelje u skladu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama, a svim zainteresiranim koji neće biti u mogućnosti prisustvovati promociji, BKC TK će taj događaj približiti putem svojih kanala na društvenim mrežama, saopćeno je iz JU BKC TK. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo