Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 15:12 |

Fejzić osuđen zbog krivičnog djela 'Povreda slobode odlučivanja birača'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 24. februara (FENA) – Edim Fejzić, zastupnik u Skupštini Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH prvostepeno je osuđen zbog krivičnog djela „Povreda slobode odlučivanja birača“.

Postupajući sudija Općinskog suda u Goraždu donio je prvostepenu presudu kojom je Edima Fejzića, zastupnika u Kantonalnoj skupštini BPK i delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine proglasio krivim zbog krivičnog djela Povreda slobode odlučivanja birača iz člana 195. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Edim Fejzić je prvostepeno osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 1.000  KM i kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca, a koja se neće izvršiti ako optuženi u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo,  saopćeno je iz Tužilaštva BPK Goražde.

Fejzić optužen što je 07.oktobra 2018. godine, na hodniku ispred prostorija stranke „Goraždanska priča“ u Goraždu, u namjeri da podmićivanjem utiče na birače u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) da na izborima za zastupnika u Skupštini BPK-a, održanim 2018. godine glasaju za njega, svjedoku iz Goražda čiji je identitet poznat Tužilaštvu,  predao iznos od 100 KM kako bi mu svjedok pored svog glasa i glasa svoje supruge, iz kruga svoje porodice i prijatelja obezbijedio još četiri glasa na listi za zastupnika u Skupštini BPK-a.

Nakon okončanja istrage Tužilaštvo BPK-a je  podiglo i zastupalo optužnicu protiv Edima Fejzića u Općinskom sudu Goraždu, a u skladu sa članom 246. Zakona o krivičnom postupku FBiH optuženi Edim Fejzić je sa  Tužilaštvom zaključio Sporazum o priznanju krivnje.

Postupajući sudija je nakon provedene zakonske procedure prihvatio Sporazum o priznanju krivnje  i donio prvostepenu osuđujuću presudu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo