Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 15:16 |

Turković: Umjesto Komisije za integraciju, Komisija za saradnju s NATO-om

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Vijeće ministara BiH danas je usvojilo odluku o Komisiji za saradnju s NATO-om kao i Program reformi koji će biti proslijeđen u Bruxelles.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković izjavila je na pres-konferenciji nakon sjednice da je promijenjen naziv komisije od prvobitnog "za integracju u NATO" u sadašnji "za saradnju s NATO-om".

Pojasnila je da će komisiju činiti po sedam predstavnika svakog naroda koji će donositi odluke po istom principu kao i Vijeće ministara, u dva kruga glasanja.

Turković je dodala da je razgovarano i o vakcinaciji protiv koronavirusa, te da smo još u fazi čekanja da taj proces počne.

- Potvrđeno je da BiH ima "hladni lanac" za skladištenje Pfeizerovih vakcina i imamo najavu da bi vakcine mogle stići u narednih nekoliko dana - rekla je Turković.

Potcrtala je da je BiH na vrijeme uplatila potreban novac za vakcine i ispunila ostale preduslove za njihovu nabavku, te da ukoliko postoji krivica za kašnjenje vakcine onda je ona na strani dobavljača.

Turković je istakla da bi nakon "slučaja respiratori" malo ko imao hrabrosti da se upusti u proces "privatnih nabavki" vakcina.

Uskoro video!

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!