Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 18:24 |

Izetbegović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Koça

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske Halduna Koça.

Ambasador Koç je iskazao zahvalnost na saradnji i podršci u proteklom mandatu. Za naredni period je najavio inteziviranje saradnje institucija Bosne i Hercegovine i Republike Turske u realizaciji novih i ranije započetih projekata.

Izetbegović je zahvalio ambasadoru Koçu i Republici Turskoj na podršci Bosni i Hercegovini, te  iskazao zadovoljstvo zbog dosadašnje saradnje. U kontekstu projekta izvoza mesa u Tursku je razgovarano o modelima pomoći povratnicima u entitet RS kroz njihovo učešće u realizaciji tog sporazuma.

Istaknut je značaj projekta izgradnje autoputa od Sarajeva do Beograda, koji bi povezao velike centre u Bosni i Hercegovini, ali i Bosnu i Hercegovinu sa regionom i Evropom, te bi ujedno dodatno ojačao odnose sa Republikom Turskom. Ovaj projekat bi trebao biti pokrenut prilikom posjete članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Turskoj.

Izetbegović je od Republike Turske zatražio pomoć Bosni i Hercegovini u nabavci vakcina protiv koronavirusa, saopćeno je iz SDA.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo