Bosna i Hercegovina     | 24.02.2021. 19:20 |

Dodik primio akreditivno pismo ambasadora NR Bangladeš za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Narodne Republike (NR) Bangladeš za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Haagu Riaza Hamidullaha. 

Predsjedavajući Dodik je tokom susreta istakao da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Bangladeša prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Razgovarano je o mogućnostima unapređenja sveukupnih odnosa, posebno ekonomskih, između dvije zemlje.

S obzirom na činjenicu da dobru političku saradnju ne prati odgovarajuća ekonomska i trgovinska saradnja, naglašena je neophodnost jačanja odnosa na ovom polju, kao i proširivanja svih ostalih vidova saradnje za koje bude izražen obostrani interes.

Na sastanku je bilo riječi i o trenutnoj situaciji sa pandemijom koronavirusa i o problemima sa kojima se BiH suočava prilikom nabavke vakcina, posebno putem programa Covax.

Razgovarano je i o problemu ilegalnih migranata, a sagovornici su tom prilikom istakli neophodnost hitnog rješavanja tog problema.

Predsjedavajući Dodik i ambasador Hamidullah su izrazili nadu da će BiH i Bangladeš imati bliži odnos i bolju saradnju u budućnosti.

Ambasador Hamidullah je predsjedavajućem Dodiku prenio pozdrave predsjednika Bangladeša Abdula Hamida i premijerke Sheikhe Hasine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'