Bosna i Hercegovina     | 25.02.2021. 12:49 |

Poslanici Predstavničkog doma PSBiH danas o smjeni ministra Grubeše

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je počela danas u Sarajevu poslanici bi trebali razmatrati zahtjev za iniciranje glasanja o smjeni ministra pravde BiH Josipa Grubeše (HDZ).

To su zatražili poslanici Zlatan Begić, Mira Pekić, Zukan Helez, Branislav Borenović, Damir Arnaut, Dragan Mektić, Nada Mladina, Nermin Nikšić, Vlatko Glavaš, Predrag Kojović, Aida Baručija, Saša Magazinović, Dženan Đonlagić, Enver Bijedić, Nenad Nešić i Mirjana Marinković-Lepić.

Na predloženom dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Aktivnosti institucija BiH na osiguravanju radijacijske i nuklearne sigurnosti", te Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi "Pretpostavke za efikasno upravljanje intervencijama u slučaju incidentnog onečišćenja mora".

Poslanici bi se trebali izjasniti i o Izvještaju o radu Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture Bosne i Hercegovine za 2020. godinu i Planu rada Nezavisnog odbora kao nezavisnog tijela policijske strukture BiH za 2021. godinu.

Također, predviđeno je razmatranje davanja saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o održavanju i rekonstrukciji drumskih međudržavnih mostova između dviju zemalja, kao i saglasnosti za ratifikaciju Memoranduma o razumijevanju između Evropske unije kao zajmodavca i BiH kao zajmoprimca - Makrofinansijska pomoć za BiH u iznosu 250 miliona eura.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana