Bosna i Hercegovina     | 25.02.2021. 14:19 |

Utvrđene izmjene Zakona o matičnim knjigama u FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. veljače (FENA) - Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, utvrdila i u parlamentarnu proceduru usvajanja po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o matičnim knjigama.

Na taj način je izvršena presuda kojom je Ustavni sud FBiH utvrdio da je članom 72.a Zakona o matičnim knjigama povrijeđeno pravo Općine Maglaj na lokalnu samoupravu.

Stoga je zamijenjenim članom propisano da poslovi vođenja, ažuriranja, čuvanja i rješavanja svih pitanja u oblasti matičnih knjiga i registra predstavljaju izuzetno važan i poseban javni i osobni interes građana.

Kako je ovom izmjenom utvrđeno, budući da se radi o osnovnim i najvažnijim evidencijama o osobnim stanjima građana FBiH, pa se moraju obavljati uz stalni pojačani stupanj psihičkog i fizičkog napora i odgovornosti matičara i drugih državnih službenika i namještenika u obavljanju tih poslova, koji moraju biti točni i ažurni, uvećanje plaće zbog posebnih uvjeta rada mogu ostvariti u skladu s posebnim propisom kojim regulira pitanje plaća i naknada državnih službenika i namještenika i financijskim sredstvima organa uprave, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom