Ekonomija     | 25.02.2021. 14:34 |

Za modernizaciju vodnih usluga 75 milijuna dolara kredita kod IBRD-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. veljače (FENA) - Vlada FBiH donijela je zaključak kojim podržava inicijativu da se kreditnim zaduženjem kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) osiguraju sredstva za realizaciju projekta "Modernizacija vodnih usluga u Bosni i Hercegovini (za područje Federacije BiH)" u iznosu do 75 milijuna dolara, a konačna alokacija sredstava između entiteta bit će utvrđena prije ili tijekom pregovora.

Na sjednici u četvrtak u Mostaru prihvaćena je informacija o IBRD-ovom kreditu za realizaciju spomenutog projekta kao osnova za vođenje pregovora, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Federalno ministarstvo financija i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva zaduženi su da u Tim za pregovore o kreditu imenuju ovlaštene predstavnike.

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena nakon okončanja s IBRD-om s kojom će biti utvrđeni uvjeti kreditnog zaduženja.

Federalno ministarstvo financija podnijet će Vladi informaciju o pregovorima i tekst usuglašenog sporazuma o zajmu između BiH i IBRD-a, a današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja daljnje procedure u vezi s kreditnim zaduženjem, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!