Bosna i Hercegovina     | 25.02.2021. 15:53 |

Veleposlanik Švicarske u nastupnom posjetu Brčko distriktu BiH

FENA Saopćenje

BRČKO, 25. veljače (FENA) - Veleposlanik Švicarske u BiH Daniel Hunn boravio je u četvrtak u nastupnom posjetu Brčko distriktu BiH, gdje se sastao s gradonačelnikom Esedom Kadrićem i glavnim koordinatorom Vlade Brčko distrikta BiH Željkom Antićem.

Tom prigodom veleposlanik Hunn iskazao je spremnost za nastavak bogate suradnje koju Veleposlanstvo Švicarske ima s Brčko distriktom BiH godinama unazad, posebice u oblasti zdravstva i zapošljavanja mladih.

Gradonačelnik Esed Kadrić prezentirao je veleposlaniku specifičnosti Brčko distrikta BiH kao lokalne zajednice, njegov zemljopisni položaj, planove i prioritete novoformirane vlade te spremnost na gospodarsku suradnju i otvorenost Distrikta za ulagače.

"Cijenimo sve što je švicarsko Veleposlanstvo uradilo za Brčko distrikt BiH u smislu zajedničkih projekata. Velika vam hvala na pozornosti koju nam posvećujete. Za nas bi bilo od velikog značaja kada bismo barem jednog ulagača iz vaše zemlje doveli u Brčko, a to i jeste jedan od glavnih fokusa ove vlade, stoga smo otvoreni za daljnju suradnju i kontakte", naveo je gradonačelnik Kadrić.

Veleposlanik Hunn istaknuo je kako Veleposlanstvo radi na Programu suradnje 2021. – 2024. godine u oblastima ekonomskog razvitka, zdravstva i usluga na općinskoj razini, koja se posebno odnosi na mjesne zajednice.

Najavio je da će Brčko distrikt BiH biti uključen u sve navedene oblasti i izrazio nadu da će međusobna suradnja biti uspješna kao i do sada, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo