Bosna i Hercegovina     | 25.02.2021. 16:53 |

Komandant EUFOR-a Alexander Platzer posjetio Službi za poslove sa strancima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25.februara (FENA) - Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić,  primio je u nastupnu posjetu  generalmajora Alexander Platzera, komandanta EUFOR-a.

Sastanku su prisustvovali i brigadir Herbert Haller,  vojni pomoćnik komandanta EUFOR-a  Aleš  Perko, oficir za vezu sa organima za provođenje zakona,  zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Mirsad Buzar, te šef kabineta Branislav Mojević, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Direktor Službe Slobodan Ujić, upoznao je generalmajora Platzera i njegove saradnike o nadležnostima i aktivnostima Službe, izazovima s kojima se Služba suočava, naročito kada je riječ o nedostatku kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta Službe za poslove sa strancima.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji po pitanju povećanog priliva migranata u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je da je najsloženija situacija u Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom Kantonu, gdje se nalaze privremeni prihvatni centri u kojima trenutno boravi oko 6.000 migranata.

Generalmajor Platzer naglasio je da su migracije globalni problem s kojim se suočava i Bosna i Hercegovina, te je istakao ulogu i značaj Službe za poslove sa strancima u borbi protiv ilegalnih migracija.

Ujić je zahvalio generalmajoru Alexander Platzeru i njegovim najbližim saradnicima na posjeti Službi za poslove sa strancima, čestitao mu na izboru za komandanta misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini i izrazio uvjerenje da će se dobra saradnja Službe za poslove sa strancima i EUFOR-a nastaviti.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!