Bosna i Hercegovina     | 26.02.2021. 11:51 |

CIKBiH - Utvrđeni rezultati posrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Na osnovu Izvještaja o provedenim posrednim izborima za Gradsko vijeće Grada Sarajeva iz općinskih vijeća, Centralna izborna komisija BiH je na danas održanoj hitnoj, korespodentnoj sjednici utvrdila rezultate posrednih izbora za Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Odluke o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata iz općinskih vijeća Stari Grad Sarajevo, Centar Sarajevo, Novo Sarajevo i Novi Grad Sarajevo za Gradsko vijeće Grada Sarajeva će biti objavljene na web stranici Centralne izborne komisije BiH, www.izbori.ba , i smatrat će se da su danom objave one dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluka o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Gradsko vijeće Grada Sarajevo može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH, odnosno u dane 27. i 28. februara 2021. godine.

Žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu kontakt@izbori.ba ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

Protokol Centralne izborne komisije BiH će raditi i u dane vikenda 27. i 28. februara u vremenu od 08 do 16 sati, saopćeno je iz CIKBiH.                                                                                         

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom