Bosna i Hercegovina     | 26.02.2021. 13:04 |

Brojne svečanosti, kulturni i sportski događaji povodom Dana grada Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 26. februara (FENA) - Manifestacija "26. februar - Dan grada Bihaća" obilježena je svečanim prijemima za nekadašnje načelnike i gradonačelnike, te mališane iz gradskih vrtića, zatim odavanjem počasti braniocima grada, otvaranjem izložbe fotografija "Bili jednom mlinovi unski", svečanom sjednicom Gradskog vijeća i nizom sportskih dešavanja.

-Ove godine je sve to skromnije u odnosu na prethodne, zbog poštivanja aktuelnih epidemioloških mjera. Međutim, najvažnije je da dostojanstveno obilježimo 761. godinu našeg grada i da ipak iz Bihaća još jednom pošaljemo lijepu sliku. Uživali smo u druženju sa najmlađima, prezentirali sportski talenat, odali poštovanje svim braniocima kroz historiju, nagradili doprinos razvoju i napretku naše lokalne zajednice, ali i u skladu s mogućnostima posvetili pažnju kulturnim dešavanjima - kazao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Dopredsjedavajući Gradskog vijeća Asmir Budimlić naglasio je važnost ovogodišnje manifestacije i promocije vrijednosti i potencijala grada Bihaća, s obzirom na situaciju s migrantima i izbjeglicama, kao i pandemiju koronavirusa.

-U posljednje vrijeme se zaista suočavamo s brojnim problemima, tako da su našim sugrađanima neophodni ovakvi momenti kada promoviramo i uživamo u onom najboljem i najljepšem što imamo. Grad Bihać ima ogroman potencijal i resurse, talentovane i uspješne pojedince, na što smo posebno ponosni. U našem fokusu su brojni infrastrukturni, ekonomski i razvojni projekti, s ciljem unapređenja života svih građana Bihaća - dodao je Budimlić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Bihać dodijeljena su gradska priznanja i nagrade.

Ovogodišnji dobitnici najvišeg priznanja "Povelja 26. februar" su profesorica Amra Šabić El - Rayess za istaknuti lični doprinos u unapređenju općih civilizacijskih vrijednosti, doprinos u očuvanju i promoviranju istine i kulture sjećanja na genocid u BiH, te postignute rezultate u radu i stvaralaštvu koji su doprinijeli promoviranju grada Bihaća, kao i Crveni križ grada Bihaća za dugogodišnji izuzetan doprinos na kontinuiranom promoviranju općih civilizacijskih vrijednosti, odnosno humanih i humanitarnih aktivnosti.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo