Bosna i Hercegovina     | 26.02.2021. 14:27 |

Novalić: Budimo ponosni na našu domovinu BiH i zajedno gradimo bolju budućnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i lično, građanima Bosne i Hercegovine čestitao 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- Bosna i Hercegovina je voljom svojih građana postala suverena i nezavisna država ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive. Odlučnost koja je pokazana prije 29 godina na referendumu, treba nam uvijek biti vodilja da stvaramo bolju budućnost svih građana, a njeno višestoljetno postojanje trajna obaveza da čuvamo i gradimo državu jednakih prava i vrijednosti za svakog čovjeka - naveo je Novalić.

Stoga je naša odgovornost i zadaća, kako je dodao, da istrajnim radom, uz njegovanje bogatstva tradicije i zajedništva, unapređujemo uslove života i rada svim njenim građanima, a naročito budućim generacijama.

 - Budimo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, te pokažimo da zajedno možemo uraditi  mnogo više za bolju budućnost naše zemlje. Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti BiH, jedan od najvažnijih datuma u dugoj i bogatoj historiji naše države - kaže se u čestitki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'