Bosna i Hercegovina     | 26.02.2021. 14:49 |

Izaslanstvo Vlade FBiH odalo počast stradalom predsjedniku Makedonije

FENA Saopćenje

STOLAC, 26. veljače (FENA) - Polaganjem vijenaca na spomen-obilježje na Matića brdu, na području Rotimlje, između Mostara i Stoca, danas je obilježena 17. godišnjica pogibije tadašnjeg predsjednika Makedonije Borisa Trajkovskog, koji je zajedno s ostatkom posade stradao u avionskoj nesreći prilikom dolaska na međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostar.

Počast tragično stradalom makedonskom predsjedniku odali su brojni izaslanici, a uime Vlade Federacije BiH i premijera FBiH Fadila Novalića, vijenac je položio tajnik Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti Alden Kajtaz, priopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Komemorativnoj ceremoniji nazočilo je i izaslanstvo Republike Sjeverne Makedonije koju su predvodili zamjenik predsjednika Vlade Ljupčo Nikolovski i ministrica za rad i socijalnu politiku Jagoda Šahpaska.

Tako su se danas, 17 godina poslije tragedije koja je potresla cijelu regiju, i Sjeverna Makedonija i BiH, prisjetili velikog čovjeka koji je ostavio značajan trag u novijoj povijesti, ali i osvjedočenog prijatelja Bosne i Hercegovine.

Trajkovski je tijekom predsjedničkog mandata predano radio na prijemu Makedonije u NATO, kao i na približavanju te zemlje članstvu u Europskoj uniji. Radio je i na produbljenju odnosa naših zemalja, kao i na stabilnosti i prosperitetu cijele regije, priopćeno je iz Vlade FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'