Svijet     | 26.02.2021. 15:29 |

Boeing 777 na letu iz Hong Konga prema Madridu prinudno sletio u Moskvu

FENA Internet

MOSKVA, 26. februara (FENA) - Ruski mediji javili su da je Boeing 777 prinudnio sletio u Moskvu u ranim jutarnjim satima u petak nakon što je pilot izvijestio o problemu s motorom.

Novinska agencija Interfax navela je riječi anonimnog izvora da je avion na letu iz Hong Konga prema Madridu javio o kvaru na jednom od kontrolnih kanala lijevog motora i zatražio je prinudno slijetanje na moskovski aerodrom Šeremetjevo.

Avion je sletio sigurno i niko nije povrijeđen, navodi agencija.

Honkonška agencija za civilnu avijaciju identifikovala je avion kao B777-300ER, kojim upravlja ruska državna aviokompanija Rosiya Airlines za prijevoz roba. Agencija je saopćila da u avionu nije bilo putnika.

U ovom je mjesecu Boeing 777 kojim je upravljala aviokompanija United Airlines prinudno sletio u Denveru nakon što se jedan od njegovih motora raznio u komade, izbacujući velike dijelove olupine koji su pali na gradske kvartove i sportske terene.  

Istraga je usmjerena na lopaticu ventilatora za koju se činilo da je oslabljena habanjem, što podsjeća na fatalni kvar na drugom takvom  avionu u 2018. godini. Nesreća je natjerala vlasti da prizemlje modele Boeing 777 koji koriste taj motor, Pratt & Whitney 4000-112.

Honkonška agencija za civilnu avijaciju saopćila je  avion koji je danas prinudno sletio u Moskvu nije bio opremljen motorom Pratt & Whitney, prenosi AP.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'