Kultura     | 26.02.2021. 15:56 |

Ministar Avdić podržao rad Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) – Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetio je u petak Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću Stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru…

Ministar Avdić je obišao i pozorišni dio Stalne postavke te se upisao u Knjigu utisaka.

On je kazao da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam institucija kulture od značaja za BiH, iz budžeta Kantona Sarajevo, ostaje na prošlogodišnjem nivou.

-Kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu kada je to potrebno i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima te sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći – kazao je ministar Avdić.

Direktorica Šehabović je zahvalila ministru Avdiću na posjeti i iskazanoj spremnosti da Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pomogne da premosti težak period u kojem se nalazi.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom