Bosna i Hercegovina     | 27.02.2021. 09:01 |

FENA otvara multimedijalni centar i dopisništvo u Tuzli

FENA Hana Imamović

TUZLA, 27. februara (FENA) - Federalna novinska agencija (FENA) otvara u Tuzli dopisništvo i multimedijalni centar, što predstavlja važan iskorak u realizaciji razvojnih planova Agencije te svojevrsni poklon Tuzli kao kantonalnom i regionalnom centru za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Direktor Fene Elmir Huremović ističe da je razvoj dopisničke mreže u Bosni i Hercegovini i regiji važan strateški cilj vodeće novinske agencije u zemlji.

- Implementirali smo savremene tehnologije za proizvodnju i distribuciju multimedijalnih sadržaja i u tom aspektu smo 'rame uz rame' sa agencijama u mnogo razvijenijim zemljama. Nakon modernizacije redakcije u sjedištu u Sarajevu i organizacionom dijelu u Mostaru, opremili smo poslovni objekat u Tuzli, prvu registriranu poslovnu jedinicu Agencije izvan Sarajeva i Mostara - dodao je.

Kako je pojasnio, ta poslovna jedinica će, pored pružanja adekvatnih uslova za rad dopisnika i reportera iz Tuzle i Tuzlanskog kantona, omogućiti snimanje, obradu  i emitiranje videa kao najznačajnijeg multimedijalnog sadržaja servisa.

- To će umnogome unaprijediti Feninu ponudu i povećati zastupljenost vijesti iz tog dijela Bosne i Hercegovine u svim medijima, pretplatnicima naših servisa - ističe Huremović.

Fena je već registrirala dopisništvo u Brčkom koje će uskoro biti opremljeno i službeno otvoreno, a planirano je i pokretanje i opremanje poslovnih jedinica u Bihaću i Banjoj Luci te drugim većim centrima u BiH.

- Fena kao vodeći i najkredibilniji izvor vijesti u Bosni i Hercegovini, kao vodeća novinska agencija, će i u budućnosti nastaviti s razvojnim projektima, a sve u cilju pružanja što kvalitetnije usluge medijima, našim pretplatnicima, što je jedan od preduvjeta za razvoj demokratskog društva - najavio je direktor.

Podvukao je da se Fenina društvena odgovornost između ostaloga ogleda i u tome da svaki dio Bosne i Hercegovine tretira na istovjetan način i pruži priliku ne samo lokalnim institucijama vlasti, već i fizičkim i pravnim licima iz oblasti privrede, kulture, nauke, obrazovanja, sporta ali i nevladinog sektora, da pozitivne vijesti prenese javnosti u BiH ali i u svijetu.

Simbolično, za otvaranje prve poslovne jedinice Fene izabran je 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine kao jedan od najvažnijih državnih praznika.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom