Bosna i Hercegovina     | 26.02.2021. 20:06 |

Toudic i Ćatić razgovarali o unapređenju privredne saradnje

FENA Saopćenje

KONJIC, 26. februara (FENA) - Ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic danas je posjetila Općinu Konjic, gdje se sastala sa načelnikom Osmanom Ćatićem i direktorom Privrednog društva  "Igman" Konjic Džahidom Muratbegovićem.

Povod za posjetu je razvijanje poslovne saradnje sa preduzećima u Konjicu, te inicijativa da se francuski jezik ponovo uči u školama , saopćeno je kabineta načelnika.

- Prvi put sam u Konjicu i želim da se saradnja koju Privredno društvo Igman Konjic ima sa Republikom Francuskom, koja je na neki način pomogla i otvaranje novih radnih mjesta, još više ojača - kazala je ambasadorica Toudic.

Potcrtala je kako joj je želja da se učenje francuskog jezika vrati u ovdašnje škole, jer smatra da to može privući francuske firme da dođu u Konjic, što bi ujedno moglo biti i  šansa za mlade ljude, odnosno osigurati im radna mjesta.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić zahvalio se ambasadorici Toudic na posjeti i tom prilikom kazao kako će  Općina Konjic  učiniti sve  kako  bi  na osnovu interesa roditelja u nastavnom procesu imali zastupljen i francuski jezik.

- Drago mi je da se pored obrazovanja ambasadorica Toudic interesovala i za privredu i sastala se sa predstavnicima privrednih kolektiva - kazao je načelnik Ćatić, izražavajući nadu da će  te aktivnosti pospješiti saradnju na privrednom planu.

 

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta