Bosna i Hercegovina     | 27.02.2021. 11:34 |

Mahmutbegović čestitala Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović je građanima Bosne i Hercegovine uputila čestitku u povodu 01. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da taj dan obilježe ponosno, dostojanstveno i na prigodan način.

Podsjetila je da je Bosna i Hercegovina, voljom većine svojih građana, 29. februara i 01. marta 1992. godine, postala suverena i nezavisna država u svojim prirodnim i historijskim granicama, što za sve, koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu, predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u njenoj hiljadugodišnjoj historiji.

- Naši najbolji sinovi i sve patriote zavjetovali su nas da suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost naše jedine domovine, nikada ne smijemo dovesti u pitanje - kazala je Mahmutbegović.

Obaveza je svih nas, dodala je, da ih se sjećamo s dubokim poštovanjem, a najbolji način da im se odužimo jeste da bezuslovno radimo na jačanju moderne i stabilne države, članice euro-atlantskih integracionih procesa, države koja će svojim privredno-ekonomskim i društvenim potencijalima stvoriti i kontinuirano raditi na jačanju ambijenta za život svih Bosanaca i Hercegovaca.

- Na tom putu moramo istrajati i nastaviti borbu za izgradnju i jačanje prosperitetne, demokratski uređene, multikulturalne, pravne, evropske države svih njenih naroda i građana koji vijekovima žive jedni s drugima - naglasila je Mahmutbegović.

Uz čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti, svim narodima i građanima Bosne i Hercegovine, uputila je želje za bolju i perspektivniju budućnost, uz međusobno razumijevanje, toleranciju i suživot.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana