Bosna i Hercegovina     | 01.03.2021. 10:23 |

Čavara: I danas težimo BiH kao državi ravnopravnih naroda i ravnopravnih građana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. ožujka (FENA) - U povodu Dana neovisnosti BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je značaj Referenduma o neovisnosti BiH na kojem su narodi i građani BiH iskazali svoje opredjeljenje za neovisnu BiH, državu ravnopravnih naroda i ravnopravnih građana, državu kakvoj i danas težimo, izvijestili su u ponedjeljak iz Ureda predsjednika FBiH.

 Prije dvadeset i devet godina, održan je Referendum o neovisnosti Bosne i Hercegovine na kojem su se narodi i građani Bosne i Hercegovine odgovorom na referendumsko pitanje: 'Jeste li za suverenu i neovisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?', odlučili da Bosna i Hercegovina bude neovisna, slobodna i međunarodno priznata država ravnopravnih konstitutivnih naroda i ravnopravnih građana koji u njoj žive. Referendumom o neovisnosti, Bosna i Hercegovina je izašla iz jugoslovenske državne zajednice, te je pružena mogućnost svim narodima i građanima u BiH da, na demokratski način, slobodno izraze svoju volju o budućnosti BiH, podsjetio je Čavara. 

Po njegovim riječima, značaj Referenduma ogleda se i u tome da su narodi BiH iskazali svoje opredjeljenje za neovisnu BiH, državu ravnopravnih naroda i ravnopravnih građana, državu kakvoj i danas težimo.

- Nažalost neophodno je još dogovora i kompromisa da BiH bude država u kojoj će svaki konstitutivni narod i svaki građanin moć ostvarivati prava koja im pripadaju - zaključio je predsjednik Federacije BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom