Bosna i Hercegovina     | 01.03.2021. 12:31 |

Komšić: Za odluku o nezavisnosti BiH trebala je hrabrost i mudrost (VIDEO)

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 1. marta (FENA) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine na mezarju Kovači odao počast i položio cvijeće šehidima i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Podsjetio je da je za donošenje odluke o nezavisnosti BiH bila potrebna hrabrost i mudrost. Iako se tada neki nisu složili sa tim.

- Ali takve prilike se dešavaju jednom u historiji. Dobijate svoju državu. Trebalo je hrabrosti krenuti tim putem. Mi smo to skupo platili. Kovači su samo dio cijene koju smo platili da bi dobili nezavisnost Bosne i Hercegovine – rekao je Komšić u izjavi za medije.

I danas, dodao je, Bosnu i Hercegovinu treba braniti, „jer neka vrsta unutrašnje agresije na BiH teče kroz institucije države što je apsurd“.

To govori, naveo je on, da svi ratni planovi, protiv onoga što smo se borili, zbog čega smo platili tako skupu cijenu - u ljudskim životima, materijalnom razaranju, protjeranim ljudima, etničkom čišćenju, genocidu, te politike još nisu odustale od svojih planova od prije 30 ili 40 godina.

- Svi su svjesni toga kakva se vrsta bitke bije u ovom trenutku u BiH, ne tenkovima, ali ide teška bitka da se ova zemlja sačuva kao multietnička, zemlja jednakih ljudi, da se uvede u NATO, Evropsku uniju – naglasio je Komšić.

On je sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem te predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH, povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH odao počast na spomen obilježjima u Sarajevu.

Pogledajte https://fena.ba/video/5502

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1EOCeEW3snxOLw9SwoX2vBkLUsWvpvFA3?usp=sharing

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom