Bosna i Hercegovina     | 01.03.2021. 12:00 |

Džaferović: Trebamo se okrenuti društvenim i ekonomskim reformama (VIDEO)

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 1. marta (FENA) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bone i Hercegovine, na mezarju Kovači odao počast i položio cvijeće šehidima i prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću.

Podsjetio je da je 1992. godine BiH odabrala put slobode, nezavisnosti, odbacila je ropstvo i po njegovim riječima, „bila je to sjajna generacija ljudi koji su vodili BiH u to vrijeme“.

- Ovo je prilika da se sjetimo i odamo prizanje onima koji su najzaslužniji za slobodu koju mi danas uživamo, svim bosanskohercegovačkim patriotima na čelu sa predsjednikom Alijom Izetbegovićem, kazao je.

Bosna i Hercegovina je 1992.godine krenula putem nezavisnosti, a nakon toga počela je agresija na BiH, ali država se ipak  uspjela odbraniti od agresije.

- Danas izgrađujemo BiH u miru. Snage koje su 1992. godine atakovale na BiH na žalost i danas postoje, i u BiH i okruženju. Ovo je prilika da im se poruči da se konačno kanu ćoravog posla, da konačno shvate da nikada neće uspjeti u svojim nakanama – naglasio je Džaferović.

Smatra da je takva retrogradna politika, takva filozofija, samo bespotrebno gubljenje vremena, te da „što prije to shvate, svima će nam biti bolje, cijelom regionu“.

- BiH će uvijek biti nezavisna, samostalna država sa ljudima koji u njoj žive, koji će je oblikovati i uređivati onako kako oni misle da treba. Trebamo se okrenuti reformama, društvenim, ekonomskim, evropskom i NATO putu i to treba da nam bude naš posao i naša preokupacija – poručio je Džaferović.

On je sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakirom Izetbegovićem te predstavnicima svih nivoa vlasti, povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH odao počast na spomen obilježjima u Sarajevu.

Pogledajte https://fena.ba/video/5501

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1qsSjaJpDKBOQ1G0OAvjSUwDTRUUSu3Qh?usp=sharing

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'