Bosna i Hercegovina     | 01.03.2021. 15:44 |

U BPK dodjeljena priznanja uz Međunarodni dan Civilne zaštite

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 1.marta (FENA) – Svečanom sjednicom Kantonalnog štaba Civilne zaštite u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde obilježen je Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civine zaštite FBiH.

Ovom prilikom zaslužnim pojedinicima, kolektivima, ustanovama i institucijama te organizacijama uručena su priznanja i zahvalnice za doprinos u zaštiti i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara.

Naglašeno je da su  na području tog kantona  u protekloj godini brojni pojedinci, kolektivi i institucije dali doprinos u borbi sa pandemijom koronavirusa koja još uvjek traje.

- Neki od njih nisu štedili ni svoj život, bili su na prvim linijama i zadužili sve nas, da baš na takav način brinemo o građanima BPK Goražde – rečeno je na sjednici na kojoj je posebno naglašen doprinos prim. dr. Ferida Tutića goraždanskog pulmologa i Munira Radače komandanta Općinskog štaba Civilne zaštite Pale u FBiH, koji su u borbi sa korona virusom izgubili živote.

Njima je posthumno dodijeljeno najveće priznanje “Značka Kantonalne civilne zaštite”, a ovo priznanje dobila je i jedina goraždanska epidemiologinja, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK dr. Medina Bičo. 

Između ostalih, priznanja “Pohvala Civilne zaštite” danas su uručena i goraždanskim kajakašima Ahmedu Fazliću i Denisu Rašidoviću, rukometašu Harisu Fidahiću i policajcima Edinu Selaku i Arminu Čavrku, koji su prije nekoliko dana spasili život maloljetne sugrađanke koja se bacila u rijeku Drinu.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije