Regija     | 02.03.2021. 07:37 |

RCC - Nagrade za šest najboljih projekata zapadnog Balkana koji pomažu turizam

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Takmičenje 'Futourismo' projekata za razvoj turizma Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) ulazi u završnu fazu s 17 projekata u užem izboru. Šest najboljih projekata sa Zapadnog Balkana koji pomažu turizam u regionu bit će nagrađeni sa po 15.000 eura na današnjoj ceremoniji.

Generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu objavit će šest pobjedničkih projekata, a direktan prijenos dodjele nagrada je u okviru takmičenja Futourisimo danas od 11 do 13.30 sati po srednjeevropskom vremenu. Svečana dodjela nagrada prenosit će se uživo na Facebook stranicama Vijeća za regionalnu saradnju i njegovog projekta za razvoj turizma, najavljeno je iz RCC-a.

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) objavilo je 3. februara ove godine početak prvog regionalnog takmičenja pod nazivom 'Futourismo', u okviru kojeg su se tražila inovativna digitalna rješenja koja će pomoći da se ublaži negativan utjecaj pandemije COVID-19 na teško pogođeni sektor turizma.  

U proteklih mjesec dana 84 tima iz svih šest ekonomija zapadnog Balkana dostavili su digitalna rješenja s ciljem da se pozitivno doprinese turizmu u regionu u pogledu zadržavanja radnih mjesta, nastavka poslovanja i promocije regiona kao turističke destinacije. Od toga u uži izbor ušlo je 17 projekata i svoje ideje će prezentirati žiriju, koji se sastoji od sedam stručnjaka iz oblasti turizma i tehnologije, tokom ceremonije dodjele nagrada u okviru takmičenja Futourismo koja će biti održana danas.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo