Bosna i Hercegovina     | 02.03.2021. 14:56 |

Musić: Otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite za građane USK

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 2. marta (FENA) - Nije mi lako gledati kako nam Aleksandar Vučić donira vakcine, ali mi je još teže gledati da je u kritikama od jutros najglasniji Dino Konaković, čiji kadrovi u Unsko-sanskom kantonu nisu u stanju usvojiti ni odluku o visini premije zdravstvenog osiguranja za tekuću godinu, zbog čega je otežano ostvarivanje zdravstvene zaštite za građane našeg kantona. Takvu situaciju nismo imali nikad u historiji kantona, kaže Jasmin Musić, šef Kluba SDA u Skupštini USK.

Po njegovim riječima, put je jednostavan: Odluka Upravnog odbora ZZO (koji u trenutnoj raspodjeli vlasti USK pripada Narodu i Pravdi, čiji je i direktor ove ustanove) se upućuje Ministarstvu zdravstva, Ministarstvo na Vladu, Vlada na Skupštinu. Nema HDZ-a, SNSD-a, preklapanja nadležnosti, ministarstava, specijaliziranih agencija čije je mišljenje potrebno itd.

- Da biste mogli govoriti o visokoj politici i nečijoj sposobnosti ili nesposobnosti, morate pokazati da znate upravljati sistemom tamo gdje ste preuzeli odgovornost. Dok god ne možete riješiti formalno pitanje kakvo je premija na kantonalnom nivou, narod ne vjeruje da biste mogli riješiti problem nabavke vakcina na državnom nivou - rekao je Musić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana