Bosna i Hercegovina     | 03.03.2021. 10:24 |

Predstavljanje Programa saradnje Švicarske u BiH sutra u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Program saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini za naredne četiri godine bit će predstavljen u četvrtak, 4. marta u Sarajevu.

Novi Program saradnje je izraz opredijeljenosti Švicarske za nastavak dugogodišnjeg partnerstva s Bosnom i Hercegovinom, saopćeno je iz Ambasade Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi, tokom proteklih 25 godina, Švicarska je u BiH uložila više od 1,2 milijarde KM u razvojne projekte koji podržavaju angažman žena i muškaraca u BiH u oblikovanju vladinih politika za javne usluge koje su efikasne, održive i inkluzivne, za ekonomski rast i veću zapošljivost (naročito mladih) i za bolju zdravstvenu zaštitu za sve.

Švicarska je treći najveći donator u BiH, a u naredne četiri godine će osigurati još 142 miliona KM za konkretne razvojne projekte, koji će imati direktan utjecaj na živote ljudi u BiH.

U BiH tim povodom boravi i generalna direktorica Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) Patricia Danzi.

Čelnica Švicarskog programa međunarodne saradnje, ambasadorica Danzi će posjetiti Bihać, Zenicu, Žepče i Sarajevo kako bi na terenu vidjela rezultate koje je Švicarski program saradnje ostvario u BiH u proteklim godinama, navode iz Švicarske ambasade.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom