Stranačke aktivnosti     | 03.03.2021. 13:36 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST
SVIM MEDIJIMA

Odluka delegata SNSD-a u Domu naroda PS BiH da ne podrže izmjene i dopune Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima potvrđuje da su poslanici SNSD-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu PS BiH podržali prenos nadležnosti sa Republike Srpske na BiH.

Demokratski narodni savez pozdravlja činjenicu da je zaustavljen prenos nadležnosti, ali je zabrinut što delegati SNSD-a nisu amandmanski popravili zakon i omogućili nadležnim institucijama da direktno od proizvođača kupuju vakcine. Zato se plašimo da motivi delegata SNSD-a nisu bili patriotske nego ''tal-posredničke'' prirode, posebno jer se pojedini delegati dovode u vezu sa dobavljačima.

Netačne su juče izrečene tvrdnje delegata SNSD-a da Zakon nije prepreka za bržu i efikasniju nabavku većeg broja vakcina. Građani treba da znaju da pojedini proizvođači vakcina poput „Pfizera” ne žele da razgovaraju i vakcine prodaju posrednicima, nego isključivo državama i vladama, što postojeći Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima ne dozvoljava.

U zemlji u kojoj je od početka pandemije umrlo 5.145 ljudi, vlast se i dalje ponaša neodgovorno i nezainteresovano za ljudske živote. Oni koji nisu nabavili nijednu vakcinu sebi daju za pravo da kritikuju Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića koji su više učinili za spas života građana BiH nego svi funkcioneri u BiH zajedno. Drugi pak i na mrvicama nabavljenih vakcina izračunavaju ličnu proviziju i profit. Da je BiH iole demokratsko društvo, predstavnici vlasti na svim nivoima do sada bi podnijeli ostavke jer su svojim nečinjenjem odgovorni za katastrofalne posljedice pandemije koje se mjere stotinama ljudskih života.


www.dnsrs.org

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'