Bosna i Hercegovina     | 03.03.2021. 18:19 |

MVPBiH - Lavrov zvanično pozvao Turković da posjeti Moskvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. marta (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je razgovarala sa ambasadorom Ruske Federacije u našoj državi Igorom Kalabukhovom, koji joj je uputio zvanični poziv ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova da posjeti Moskvu.

Planirano je da posjeta bude upriličena krajem 2021. godine, povodom 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

Ministrica Turković je zahvalila za poziv ministra Lavrova te istakla da će ta posjeta biti prilika za unapređenje odnosa i saradnje u različitim oblastima između dvije države, prije svega u oblasti ekonomije i kulture.

Sagovornici su se usaglasili da je posjeta u povodu 25. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa prilika i za potpisivanje nekoliko sporazuma i memoranduma, na čijim će se pripremama raditi u narednim mjesecima.

Ambasador Kalabukhov je naglasio da postoje mnoge mogućnosti za učvršćivanje odnosa u svim oblastima, koji će biti od interesa obje države. Podsjetio je i na interes Ruske Federacije za otvaranje kulturnih centara u Bosni i Hercegovini, što će doprinijeti razvoju saradnje u oblasti kulture.

- Na sastanku je istaknuto da će obje strane, u narednom periodu, započeti s pripremama realizacije posjete Moskvi - saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo