Stranačke aktivnosti     | 04.03.2021. 08:49 |

Saopćenje za javnost KO SDA USK

FENA Saopćenje

Susret premijera USK Mustafe Ružnića sa predstavnicima njemačke ekstremne desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) ne samo da dokazuje Ružnićevu nekompetentnost za obnašanje premijerske dužnosti već potvrđuje i izostanak bilo kakvih moralnih vrijednosti i principa.

Dok Savezni ured za zaštitu ustavnog poretka Njemačke uvrštava AfD na listu ekstremističkih stranaka i stavlja tu stranku pod obavještajni nadzor zbog opasnosti koje prijete od njenog djelovanja, Ružnić dočekuje zvaničnike te stranke i učestvuje u njihovoj kampanji širenja ksenofobije i antimuslimanskog rasizma, po kojoj je ta stranka poznata.

O odnosu te stranke prema Bosni i Hercegovini najbolje svjedoči njihova otvorena podrška Miloradu Dodiku i njegovoj secesionističkoj politici.

Ružnić mora javnosti objasniti zašto je primio njemačke desničare poznate po ekstremnim antimuslimanskim stavovima, te da li ta posjeta i uspostavljanje saradnje sa AfD-om ima veze sa pokušajima njegove A-SDA, odnosno nove stranke NES i njihovih koalicionih partnera, da se dodvore Miloradu Dodiku. Naravno, nije ovo prvi put da Ružnić i njegova ASDA, ili sada NES, sarađuje sa Dodikom, posebno ako se ima u vidu sramna prodaja biračkih mjesta u Srebrenici upravo Dodikovom SNSD-u.

Trebao bi se Ružnić izviniti i desetinama hiljada Bošnjaka koji žive u Njemačkoj, a koji su kao doseljenici meta napada AfD-a i njihovih pristalica, ali i Bošnjacima u USK i BiH koje je osramotio i uvrijedio sastankom sa predstavnicima stranke koju u Evropi prepoznaju kao neonacističku.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana